ייצוג בעבירות מהירות – נהיגה במהירות מופרזת
עורך דין לתעבורה אברהם ג'אן שירת כשוטר במשטרת ישראל ואף התמחה במדור התביעות של המשטרה במחוז תל אביב. עורך דין ג'אן מומחה בדיני תעבורה, מתמחה בייצוג נהגים שהואשמו בעבירות תעבורה בכלל, ובתיקי נהיגה תחת השפעת אלכוהול ונהיגה במהירות מופרזת.
למשרד עו"ד תעבורה אברהם ג'אן ניסיון עשיר ומגוון בייצוג נהגים שהואשמו בעבירות מהירות חמורות, לרבות ביטול כתבי אישום שהוגשו באשמת נהיגה במהירות מופרזת והישגים משפטיים, כגון: שינוי סעיפי אישום והסדרי טיעון מקלים ללא פסילה וללא נקודות.
הואשמת בנהיגה במהירות מופרזת? מה עושים עכשיו?
- אל תישארו לבד, ללא ייצוג הולם. עבירות נהיגה מופרזת הינן מהנפוצות שבעבירות התעבורה. ככל שהחריגה גבוהה יותר מהקבוע בתקנות התעבורה כך הסנקציה קשה יותר. ייצוג על ידי עורך דין תעבורה מומחה, לרבות בנהיגה במהירות מופרזת, מבטיחה ייצוג הולם
- בחינה מעמיקה של כל מקרה. לאור תקדימים משפטים והתפתחויות משפטיות שחלו בתחום זה, יש מקום לבחון בדקדקנות כל דוח תנועה / מהירות המבוסס על מצלמה, ממל"ז או "דבורה" באופן פרטני
- הכרת מעמיקה של הנהלים. ייצוג משפטי ראוי מחייב הכרה מעמיקה שלהנהלים בתחום נהיגה במהירות מופרזת והפסיקה המתחדשת בנושא זה מעת לעת.
מהירות מופרזת? כל המידע שהכרחי לדעת
מידע כללי
מה אומר החוק?
- תקנה 54 לתקנות התעבורה. בהתאם לתקנה חל איסור על ציבור הנהגים, לנהוג במהירות העולה על הקבוע בתקנות. טבלת המהירות המקסימאלית המותרת מפרטת את המהירות המותרת לכל סוג כלי רכב ובכל סוג דרך.
- דרגות חריגה מהמהירות המותרת והענישה בצידה:
- 20 קמ"ש מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 25 קמ"ש מעל המותר בדרך בינעירונית – קנס 250 ש"ח ללא נקודות.
- 21-30 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית או 26-40 קמ"ש מעל המותר בדרך בינעירונית – קנס 750 ש"ח ו- 8 נקודות.
- 31-40 קמ"ש בדרך עירונית או 41-50 קמ"ש בדרך בינעירונית – קנס 1,500 ש"ח ו- 10 נקודות.
- הזמנה לדין בעבירות מהירות: 41 קמ"ש מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 51 קמ"ש מעל המותר בדרך בינעירונית – זימון לדיון בבית משפט לתעבורה וזימון לשימוע בפני קצין משטרה על החלטת פסילת רישיון נהיגה למשך 30 יום.
- שלילת רישיון. בכל מקרה של הזמנה לדין, רשאית משטרת ישראל לשלול את רישיון הנהיגה של הנהג באורח מיידי ל- 30 יום, זאת כאקט מנהלי המונע מנהג מסוכן להמשיך לנהוג.
- מכשירי מדידת מהירות – משטרת ישראל נעזרת במספר מכשירים המשמשים אותה למדידת מהירות:
- מד מהירות לייזר – הממל"ז – LTI 20-20: מכשיר ידני קטן, הפועל באמצעות שיגור קרן לייזר לרכב המטרה. קרן הלייזר חוזרת אל המקלט שבמכשיר, המתרגם את נתוניה הן למהירותו של הרכב והן למרחק ממנו נקלט הרכב
- מד-מהירות אלקטרוני לרכב – ממא"ל (F6) – מולטנובה: מד מהירות המבוסס על עקרון דופלר. מכשיר זה מוצב בתוך הרכב או על חצובה מחוץ לניידת. ניתן להפעילו באורח ידני ואוטומטי, לפי רצון המשתמש
- מצלמות נייחות לאכיפת המהירות באופן אוטומטי: מכשירים המותקנים על עמודים ומצלמים במשך 24 שעות ביממה. כל מי שעובר את מהירות הסף שנקבעה במכשיר – מצטלם.
קרא בהרחבה על נהיגה במהירות מופרזת
הערה: כל האמור לעיל, אינו בגדר ייעוץ משפטי.